Leesbrillen

Leesbril nodig? En toen was het zover, je kan het etiket op een potje niet meer lezen, de prijs van een kledingstuk is onontcijferbaar en je armen zijn nu echt te kort voor de krant of jouw tablet. Een leesbril is niet meer te vermijden. Mijnleesbril is een van de grootste webshops op het gebied van heren leesbrillen  en dames leesbrillen. Ook vind je bij ons een mooie collectie leeszonnebrillen. Hiernaast bieden wij ook een grote collectie computerbrillenblauwlicht filter brillen en leesaccessoires aan. 

U vindt in onze collectie alle bekende leesbrilmerken waaronder bijvoorbeeld Calvin Klein maar ook Ray-BanPorsche DesignFrank and LucieReadloopPersol en I Need You.  De merken in de collectie zijn veelal brillenmerken, ontworpen door pure brildesigners. Een bril moet immers goed passen en lekker kijken. Frank and Lucie, ReadLoop, Polaroid en I Need You zijn allemaal voorbeelden van brilmerken ontworpen door opticiens in samenwerking met vaak architecten en industriële designers. 

Hieronder vind je onze totale collectie leesbrillen. Via de filter kunt u een leesbril vinden die precies bij u past.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

leesbril

Wanneer nu eigenlijk een leesbril

Een leesbril is een bril met glazen die compenseren voor het verlies van accommodatievermogen van de ooglens naarmate het oog ouder wordt. Ogen krijgen in de loop der jaren meer moeite om op objecten dichtbij te focussen, zoals op de letters van een minitekstje op een potje of de krant. Dit verlies van ooglensflexibiliteit ontstaat meestal rond het veertigste levensjaar. U moet de krant zó ver weg houden, dat uw armen te kort lijken. We spreken dan over presbyopie of leeftijdsverziendheid. De ooglens verliest heel geleidelijk het vermogen om zich scherp te stellen bij het dichtbij zien.

Het gevolg is moeilijker lezen. Wellicht ziet u prima in de verte, maar de kleine lettertjes in bijvoorbeeld het telefoonboek worden steeds onduidelijker. Zeker in het schemerdonker of als u erg moe bent. Bij het lezen houdt u ongemerkt de krant of uw mobiel op grotere afstand. Een leesbril heft het tekort aan accommodatievermogen min of meer op. Dit verschijnsel wordt meestal met de jaren ‘erger’. Vaak start u met een kant en klare leesbril met leesglazen sterkte +1, om daarna steeds een plusje erbij te ‘moeten’ tot soms wel +4. Met onze ‘welke sterkte heb ik’ test kunt u precies checken welke sterkte u nodig heeft voor een leesbril of leeszonnebril.

Welke typen leesbrillen vindt u bij ons?

Deze typen leesbrillen zijn te vinden bij mijnleesbril.nl: heren leesbrillen, heren leeszonnebrillen, damesleesbrillendames leeszonnebrillen, leesbrilsieraden, leesbrilaccessoires, computerbrillen, blauwlicht filterbrillenbifocale leesbrillen, bifocale leeszonnebrillen, multifocale leesbrillen.

Video