Bifocale leesbrillen
Sterkte:
Bifocale (zonne)leesbrillen
Leesbrillen zijn super handig, ze maken het lezen van de kleine letters een stuk makkelijker. Maar als je eenmaal de verte in wil kijken gaat dat lastig en dan moet je hem weer afzetten. Dat kan vervelend zijn, gelukkig hebben wij bij Mijnleesbril.nl daar een oplossing voor! Met een bifocale (zonne)leesbril kan je altijd van je af kijken, de leessterkte zit namelijk alleen onderin het glas. Zo kan je jouw leesbril altijd op je neus laten staan!
Veelgestelde vragen
Bifocale en multifocale leesbrillen zijn beide ontworpen om presbyopie te corrigeren, een ouderdomsgerelateerd gezichtsprobleem waarbij het vermogen van de ogen om op korte afstand scherp te stellen afneemt. Het belangrijkste verschil tussen beide is de manier waarop ze meerdere sterktes combineren om zowel veraf als dichtbij te kunnen zien.
Bifocale leesbrillen hebben twee verschillende zichtgedeelten in elke lens: een voor veraf zicht en een voor dichtbij zicht. Het bovenste deel van de lens is ontworpen voor veraf zicht, zoals autorijden of tv kijken, en heeft de sterkte die nodig is voor objecten op afstand. Het onderste deel van de lens is ontworpen voor dichtbij zicht, zoals lezen of computerwerk, en heeft een sterkere dioptrie om te helpen bij het scherpstellen op objecten dichtbij. Overgang tussen deze twee zichtgedeelten is zichtbaar als leesmaantje in de lens.
Multifocale leesbrillen hebben een geleidelijke overgang tussen verschillende sterktes in één lens. Er zijn geen duidelijke lijnen zoals bij bifocale leesbrillen. Multifocale leesbrillen zijn ontworpen om een vloeiende overgang tussen deze verschillende afstanden mogelijk te maken, zonder dat de drager hinderlijke lijnen in het gezichtsveld ziet.