Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Gratis verzending in NL
Niet tevreden, geld terug!
Eenvoudig ruilen of retourneren

Blog

Welkom op onze blogpagina! Hier vind je alle informatie over (zonne)leesbrillen, computerbrillen, huidige trends en alles wat met leesbrillen te maken heeft.

Zoek naar blog berichten

Meest recente berichten

 1. Frank and Lucie

  Het verhaal achter Frank and Lucie leesbrillen en zonne(lees)brillen laat zich lezen als een boek… In opdracht van zijn vrouw Lucie ontwierp Frank Seemore een serie uniseks leesbrillen. Geen doorsnee leesbrillen, maar handgemaakte designbrilen van acetaat. Brildesigner Frank bedacht voor een aantal firma’s topmodellen in verschillende stijlen, maar dat weet bijna niemand; Frank vond het niet belangrijk zijn eigen naam daaraan te verbinden. Toen Lucie en een aantal van haar vriendinnen toe waren aan een leesbril, klaagden steen en been over het aanbod en vroeg ze Frank om voor haar een aantal mooie leesbrillen te ontwerpen. Terwijl hij aan de ontwerptafel zat, bedacht Frank dat het nóg leuker zou zijn om een collectie leesbrillen te maken die hij zelf ook kon dragen. En zo geschiedde: Frank and Lucie uniseks leesbrillen waren een feit. De brillen bleken zo’n succes dat Frank ook zonnebrillen ging ontwerpen; met en zonder sterkte. Wij van Mijnleesbril zijn trots dat we ze verkopen!

  Meer lezen

  17 Jul 2024

 2. Vista Bonita

  Bonita is al een tijdje lang op zoek naar een leuke leesbril. Een bril die niet alleen leesplezier brengt, maar ook een glimlach op ieders gezicht. Ze houdt van kleur en opvallende modellen. Voor Bonita mag het altijd wel een beetje meer zijn; een grapje, een toevoeging, iets heel eigens, daar houdt ze van. Ze besluit om lekker eigenwijs een eigen leesbrillenmerk te starten. Dat valt nog niet mee; de leesglazen moeten van goede kwaliteit zijn, en de modellen hip en trendy. En als ze een beetje licht op haar neus zitten, is dat wel zo prettig. Vista Bonita is hét huismerk van Mijnleesbril met trendy modellen verkrijgbaar als leesbril, bifocale bril, leeszonnebril en als bifocale leeszonnebril voor vrouwen en mannen. Ook als beeldschermbril/computerbril verkrijgbaar met blauw licht filter vanaf +0.00. Verkrijgbaar in sterktes +1.00 +1.50, +2.00, +2.50, +3.00, +3.50, +4.00, +4.50, +5.00, +5.50 en +6.00.

  Meer lezen

  17 Jul 2024

 3. Het verschil tussen een computerbril en een leesbril

  We krijgen van klanten vaak de vraag: heb ik een leesbril of een computerbril nodig? We leggen graag het verschil tussen deze brillen uit.
  Meer lezen

  17 Mei 2024

 4. De zonneleesbril, een zomers accessoire

  Met een boek of je tablet op het strand, je balkon of in de tuin zitten… Heerlijk! Om in de zon te kunnen lezen terwijl je verziend bent, is er gelukkig een ruime keuze leeszonnebrillen. Wat een luxe is dat!
  Meer lezen

  5 Apr 2024

 5. Dit wilde je altijd al weten over leesbrillen

  Ieder mens van 40+ kan moeite krijgen met lezen op korte afstand. De ooglens wordt minder elastisch en kan daardoor niet meer goed scherpstellen voor dichtbij.
  Meer lezen

  4 Mrt 2024

 6. Dit zijn dé brillentrends van 2024

  De tijd dat een bril puur een hulpmiddel was, ligt gelukkig ver achter ons. Van ‘noodzakelijk kwaad’ is een bril een volwaardig modeaccessoire geworden. Een trenditem zelfs, waarmee je een style statement kunt maken.
  Meer lezen

  10 Jan 2024

 7. Hoe maak je een leesbril schoon?

  Een leesbril is een soort verlengstuk van jou… Hij gaat overal met je mee naartoe. Logisch dat je bril vies wordt!
  Meer lezen

  10 Dec 2023

 8. Welke kleur bril past bij mijn haarkleur?

  Een bril zoek je uit op basis van je eigen smaak en stijl. Om de keuze uit het grote aanbod leesbrillen gemakkelijker te maken, kun je het montuur afstemmen op de vorm van je gezicht, de kleur van je ogen en je haarkleur. 
  Meer lezen

  20 Okt 2023

 9. Heb ik een leesbril nodig?

  Uiteindelijk ontkomt niemand eraan: het moment dat je merkt dat de letters steeds kleiner worden en een beetje voor je ogen dansen als je iets wilt lezen.
  Meer lezen

  11 Aug 2023

Pagina