Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Gratis verzending in NL
Niet tevreden, geld terug!
Eenvoudig ruilen of retourneren
Het verschil tussen een computerbril en een leesbril

Het verschil tussen een computerbril en een leesbril

We krijgen van klanten vaak de vraag: heb ik een leesbril of een computerbril nodig? We leggen graag het verschil tussen deze brillen uit.

Een leesbril is een ondersteuning bij het lezen (nodig bij ouderdomsverziendheid), en een computerbril ondersteunt je ogen als je veel op een beeldscherm kijkt. 

Wanneer een leesbril?

Vanaf je 40ste is het heel normaal dat je ogen slechter worden. Met een leesbril kun je dan de kleine letters weer lezen, ook als het licht niet zo best is. Een leesbril is afgestemd op een leesafstand (de afstand van je ogen tot de tekst die je wilt lezen) van 30 tot 35 centimeter.  

Wanneer een computerbril?

Het grote verschil tussen een leesbril en computerbril is de manier van slijpen. Een computerbril is afgesteld op de afstand tot het beeldscherm en het onderste gedeelte is gericht op de leesafstand. Een computerbril is altijd multifocaal, waardoor je ogen makkelijk switchen tussen toetsenbord en beeldscherm. Een beeldschermbril is geschikt voor iedereen die veel achter een computer werkt. Hij heeft een lichte correctie die het de ogen gemakkelijk maakt op het beeldscherm te lezen. De ogen worden daardoor minder snel vermoeid en geïrriteerd.

Voordelen computerbril

Met een beeldschermbril hoef je niet meer te turen op je scherm. Je gezichtsveld wordt een stuk breder, waardoor je hoofd een meer natuurlijke houding aanneemt. Je krijgt minder last van vermoeide en geïrriteerde ogen, terwijl je je vaak beter kunt concentreren. Win-win dus!