Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Gratis verzending in NL
Niet tevreden, geld terug!
Eenvoudig ruilen of retourneren

Multifocaal

6 artikelen
Bezig met laden...

Varifocale/multifocale brillenglazen

Zoals we al zeiden heeft een bril met varifocaal of multifocaal glazen twee sterktes, een leessterkte en in ons geval een stuk zonder sterkte. Als je een bril met varifocale glazen gaat gebruiken zul je merken hoe veel makkelijker het is om te wisselen tussen een tekst dichtbij lezen en verder weg iets kijken, bijvoorbeeld als je iets op je telefoon aan het doen bent en ondertussen ook de TV aan hebt staan.

Daarnaast zul je niet meer op zoek hoeven te gaan naar je leesbril als je je brillenglazen multifocaal laat slijpen, je kunt met de varifocaal brilglazen de bril namelijk ook ophouden als je geen sterkte nodig hebt.

Bij MijnLeesbril.nl streven we ernaar de beste varifocale glazen aan te bieden, voor mooie prijzen. Zo weet je dat jouw multifocale brillenglazen de beste zijn, zonder dat ze de bank breken.

Multifocale/varifocale leesbril online

Online bestel je gemakkelijk je multifocale leesbril bij MijnLeesbril.nl. Om je varifocus leesbril te bestellen heb je enkel je leessterkte nodig. Dit omdat de varifocale leesbrillen van MijnLeesbril.nl enkel een leessterkte hebben en daarnaast gemaakt zijn van glas zonder sterkte. Je leessterkte voor een multifocaal of varifocus leesbril kun je vaak gratis laten opmeten bij een opticien.

Met het recept voor je leessterkte kun je vervolgens een standaard varifocale leesbril bestellen bij MijnLeesbril.nl, maar je kunt ook een ander montuur uit onze collectie online bestellen en daarbij glazen op maat laten slijpen! Zo kun je bijvoorbeeld ook een chique leesbril van Sir John varifocaal laten slijpen.

Multifocaal computer- of beeldschermbril

Zit je voor je werk veel achter een beeldscherm maar lijkt een varifocus bril je ook wat? Bij MijnLeesbril.nl vind je ook beeldschermbrillen met multifocaal glas. Dankzij een multifocale computerbril hoef je niet langer te wisselen tussen een leesbril en een beeldschermbril, maar kun je de hele tijd dezelfde bril ophouden. Het filter op de multifocaal/varifocus beeldschermbril zorgt er daarbij voor dat je minder snel last krijgt van je ogen.

Wat is de betekenis van multifocaal/varifocaal?

Wat is de betekenis van multifocaal/varifocaal precies? Zoals we al eerder hebben genoemd heeft een multifocaal/varifocaal bril een leesgedeelte en een gewoon gedeelte in de bril, met een vloeiende overgang. Met varifocale/multifocale glazen kun je je bril dus gewoon ophouden, of je nou aan het lezen bent of iets anders doet. Het multifocus/varifocus gedeelte zit alleen onderin de bril, en zit je dus ook niet in de weg als je in de verte kijkt.

Wat is het verschil tussen multifocaal en varifocaal?

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen multifocaal en varifocaal. Maar dat is er eigenlijk niet. Dus of je nou een aanduiding ziet voor varifocaal of multifocaal, het betekent in feite precies hetzelfde. Je zult wel zien dat varifocaal in vergelijking met multifocaal minder vaak gebruikt wordt als term.

Is er een verschil tussen multifocaal/varifocaal en bifocaal?

Is er dan ook geen verschil tussen multifocaal/varifocaal en bifocaal? Dat is er dus wel! Bij multifocale glazen is er geen zichtbare overgang te zien van het leesgedeelte naar het neutrale of min gedeelte. Het glas is op zo’n manier geslepen dat er een vloeiende overgang is van het ene gedeelte naar het andere gedeelte. Dit zorgt ervoor dat je op alle afstanden optimaal zicht hebt.

Bij bifocale glazen is dit niet het geval. In bifocale glazen zit een klein stukje glas onderin het gewone brillenglas, dit is het stukje leesbril. Het verschil tussen bifocaal en multifocaal kun je dus goed zien. Een bifocale bril is als een leesbril die is ingebouwd in een gewone bril. Door de abrupte overgang van het leesgedeelte naar het gewone gedeelte kan het lastig zijn om dingen op middelgrote afstand goed te zien, omdat de sterkte hiervoor niet in het brillenglas zit.

De keuze tussen bifocaal of multifocaal kunnen we niet voor je maken, maar iets om aan te denken is dus het uiterlijk van de bril. Bij een multifocaal bril is niet te zien dat er een leesgedeelte in zit, en bij een bifocaal bril is dit wel duidelijk zichtbaar. Maar of je nu kiest voor bifocaal of multifocaal, Mijnleesbril staat voor je klaar met kennis en expertise.

Wat is het verschil tussen enkelvoudig en multifocaal?

Nu we het verschil tussen multifocaal en bifocaal glas uitgelegd hebben, vraag je je misschien ook af wat het precieze verschil is tussen multifocaal en enkelvoudig glas. Bij beide soorten glas is immers aan het uiterlijk niets bijzonders te zien.

Als we spreken over enkelvoudig glas hebben we het over brillenglas dat maar een sterkte heeft. Dat kan een leessterkte zijn, maar ook een sterkte voor veraf zien, of helemaal geen sterkte (0.0). Bij enkelvoudig is deze sterkte over het hele glas hetzelfde. Onze multifocaal/varifocaal brillen hebben onderin het glas een leessterkte en de rest van het glas heeft geen sterkte, wat dus eigenlijk twee verschillende sterktes zijn.

Wat kost een bril met varifocale glazen?

Wat kost een bril met varifocale/multifocale glazen eigenlijk? De kosten van een bril met varifocale/multifocale glazen liggen bij MijnLeesbril.nl lager dan bij de gemiddelde opticien, omdat wij geen fysieke winkel hoeven te onderhouden. 

Bij MijnLeesbril.nl vindt je een selectie van leesbrillen die standaard multifocaal geslepen worden, waarbij de bril begint met een lage plussterkte bovenin de glazen en verloopt naar een sterkere plussterkte onderin de glazen. Deze brillen kosten allemaal zo’n zestig euro.

Je kunt bij MijnLeesbril.nl echter alle monturen met multifocaal/varifocaal glas laten slijpen dat begint met een nulsterkte bovenin het glas. Daarbij is de meerprijs vijftig of zestig euro afhankelijk van het montuur. Bij sommige monturen worden de glazen standaard al op maat geslepen naar jouw recept, daar zit al tien euro van de meerprijs verwerkt in de prijs van de bril. Neem gerust contact met ons op als je een ander montuur van de website graag als varifocus bril zou willen hebben!

Op zoek naar een aanbieding op varifocus brillen?

Zoek je naar een aanbieding of actie op varifocus brillen om de kosten te drukken? Dat is bij MijnLeesbril.nl niet nodig om de prijs laag te houden! De varifocus brillen van MijnLeesbril.nl zijn in vergelijking met klassieke opticiens altijd verkrijgbaar voor een actieprijs, omdat wij onze kosten een stuk lager kunnen houden.

De goedkoopste varifocus brillen bij MijnLeesbril.nl

De goedkoopste varifocus brillen vind je bij MijnLeesbril.nl. Dit komt omdat wij alleen een webshop hebben, en dus geen geld hoeven te besteden aan fysieke locaties. Bij ons vind je goedkope multifocaal/varifocaal brillen, welke niet onder doen aan brillen van een opticien. Het enige verschil zit in de prijs!

Een varifocale of multifocale bril gemakkelijk online kopen

Om een varifocale bril te kopen kun je naar een opticien gaan, waar je een officiële meting kan laten doen waarna je een montuur kiest en de leesbril voor je gemaakt wordt, maar je kan je varifocale bril ook online kopen. Als je je varifocale bril online koopt bij MijnLeesbril.nl betaal je minder en heb je je bril ook nog eens sneller in huis! Je hoeft deze ook niet ergens op te halen, hij wordt gewoon goed verpakt bij je thuis afgeleverd.

Hoe lang moet je wennen aan een multifocaal/varifocus bril?

Hoe lang moet ik wennen aan een varifocus/multifocaal bril? Dit varieert per persoon. Sommige mensen wennen sneller aan een varifocale/multifocale bril dan anderen. In de eerste tijd is het altijd even wennen aan een nieuwe bril. Bij een multifocaal/varifocaal leesbril komt erbij dat je moet wennen aan de vloeiende overgang tussen het leesgedeelte en het gewone gedeelte in de bril.

Bij het wennen krijg je misschien af en toe wat last van je ogen, maar we raden aan om het toch minimaal twee weken vol te houden voor je besluiten neemt over het houden van de bril of niet. Zo gun je je ogen en jezelf maximaal de tijd om te wennen aan de multifocaal/varifocaal glazen van de bril.

Zijn er problemen bij het wennen aan varifocale glazen?

Bij het wennen aan varifocale glazen in een bril hebben mensen soms last van problemen als duizeligheid, hoofdpijn, en evenwichtsstoornissen. Vooral door de overgang van leesgedeelte naar normaal gedeelte kan het daarnaast voorkomen dat afstanden verkeerd ingeschat worden wat kan leiden tot struikelen.

Dit soort problemen bij het wennen aan varifocale glazen komen meer voor en zijn dus niets om je echt zorgen over te maken. Dit hoort allemaal bij de gewenningsperiode en gaat vanzelf weer over. Door extra voorzichtig te zijn met je bril op kom je hier vanzelf doorheen en zullen je ogen wennen aan het nieuwe glas.

Maak je je toch zorgen over je varifocale bril of heb je andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag verder.