Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Gratis verzending in NL
Niet tevreden, geld terug!
Eenvoudig ruilen of retourneren
Dit zijn dé brillentrends van 2024

Dit zijn dé brillentrends van 2024

De tijd dat een bril puur een hulpmiddel was, ligt gelukkig ver achter ons. Van ‘noodzakelijk kwaad’ is een bril een volwaardig modeaccessoire geworden. Een trenditem zelfs, waarmee je een style statement kunt maken.

Dat geldt ook voor de leesbril: vergeet de smaak-noch-kraak-brilletjes van de drogist en gebruik je leesbril als stijlobject! Dit jaar zien we een aantal opvallende brillentrends en wij zetten ze voor je op een rij. En dat niet alleen: bij mijnleesbril.nl vind je leesbrillen in alle trends van 2024!

Kleurrijke brillen

Nooit eerder zagen we zoveel kleur in brillen als dit jaar. En niet alleen monturen in ‘solo’ lila, roze, rood, oranje, paars, groen en blauw, maar ook onderling gecombineerd. Vooral in acetaat monturen zie je heel veel kleurenmixen. Denk aan bruin/roze, rood/paars, rood/oranje, blauw/bruin, groen/blauw. Wie van kleurrijk houdt, valt met de neus in de boter. 


BIG & bold

Grote, uitgesproken monturen blijven een favoriet. Ook dit jaar zie je hier heel veel mooie voorbeelden van. Dikke acetaat monturen in een fors formaat, maar ook heel grote metalen monturen zijn populair. 

Randloos

De tegenhanger van de grote, dikke monturen, zijn de minimalistische randloze brillen. Hiermee maak je een subtiel modestatement. Randloos is tijdloos, en toch ook very fashionable dit jaar.

Rond metaal

Nog een belangrijke brillentrend in 2024: het ronde, metalen montuur. Zowel in bescheiden afmetingen als in grote formaten. Een metalen, rond montuur leent zich perfect voor subtiel gekleurde glazen in bijvoorbeeld blauw, roze of groen, ook heel erg mooi voor een zonneleesbril!

Peach Fuzz, de Pantone Color of the Year 2024

Het is een zonnige tint die tussen roze en oranje inzit en met heel veel kan worden gecombineerd. Een perfecte kleur voor (lees)brillen, die mooi staat bij iedere huidskleur. Peach Fuzz gaat goed samen met andere zachte pastels, maar ook met bruin, jeansblauw en zelfs zwart.


Brilkettingen

Het is een toevoeging aan iedere bril én outfit: een brilketting. En die heeft niets meer te maken met het suffe koordje waar vroeger een leesbril aan bungelde, maar is een volwaardig sieraad. Er zijn subtiele, delicate brilkettingen in zilver- en goudkleur, maar ook kettingen met extravagante schakels in alle mogelijke kleuren.

De fashionable brilkettingen van Frank and Lucie zetten de trend. Ze zijn razend populair en je kunt ze dragen bij elke bril! Niet alleen ideaal om je leesbril nooit meer kwijt te raken, maar ook een sieraad voor aan je zonnebril.