Het verschil tussen een computerbril en een leesbril

Heb ik nu een leesbril of computerbril nodig? Een veel gestelde vraag. Toch is het verschil tussen de functies van deze twee brillen groot. Vaak wordt een leesbril gebruikt als ondersteuning voor ouderdomsverziendheid en een computerbril als u veel achter een computerscherm zit. Er is echter een maar. Ontdek in dit blogartikel het verschil tussen een leesbril en computerbril!

Vanaf 40 jaar is het heel normaal dat uw ogen achteruitgaan. Een leesbril is dan een hele verademing. Kleine letters kunt u weer beter lezen en u hoeft niet meer op zoek naar plekken met veel licht, om dat ene tekstje te kunnen lezen. Bij een leesbril heeft u over het algemeen moeite met lezen als de afstand van letters 30 tot 35 centimeters van uw blikveld afstaan.  

De beeldschermbril

Het grote verschil tussen een beeldschermbril en een computerbril is de manier van slijpen. Een computerbril is afgesteld op de afstand tot het beeldscherm en het onderste gedeelte is gericht op de leesafstand. Een computerbril is altijd multifocaal, waardoor switchen van toetsenbord naar beeldscherm makkelijk gaat. Een beeldschermbril geschikt is voor iedereen die veel achter een computer werkt. Met de lichte correctie kunnen de ogen gemakkelijk het beeldscherm aflezen. De ogen worden ontzien, waardoor deze minder snel vermoeid en geïrriteerd raken.

Overeenkomsten tussen een leesbril en computerbril

Toch kan een computerbril wel degelijk functioneren als een leesbril. Een computerscherm staat over het algemeen verder weg, op zo’n 50 tot 60 centimeter afstand. Zoals u ziet gaat een leesbril hierbij niet werken. Vanwege de anders geslepen glazen aan de onderkant, is een computerbril dan de oplossing.

Voordelen computerbril

Turen naar het scherm is verleden tijd met een beeldschermbril. Uw gezichtsveld wordt een stuk breder, waardoor u uw natuurlijke hoofdhouding krijgt. Naast minder vermoeide en geïrriteerde ogen, kunt u zich vaak ook beter concentreren


© Developed by CommerceLab