Zwarte leesbril

De kleur zwart is heel populair bij brildragers, sterker nog, na havanna/bruin is zwart de meest geliefde kleur. Op zich is kleur een kwestie van smaak. De een houdt van rood, de ander van geel. Zwart staat vaak voor een bepaalde look; netjes, denk aan officiële gelegenheden, maar het is ook een artistieke kleur, je kunt er een statement mee maken. Daarnaast past zwart bijna overal bij. Wat je ook draagt, en in welk seizoen dan ook, zwart past zich graag aan. Voor een leesbril fijn, want dan kun je met een bril heel veel kanten uit. Een zwarte bril staat ook veel mensen goed in hun gezicht, zowel mannen als vrouwen. Mijnleesbril heeft heel veel modellen in zwart, zowel leesbrillen als zonneleesbrillen. En in elke prijscategorie. Ray-Ban en Porsche Design hebben bijvoorbeeld zwarte leesbrillen, maar ook in de lagere prijscategorie vindt u goede en leuke modellen.

leesbril

Wanneer nu eigenlijk een leesbril

Een leesbril is een bril met glazen die compenseren voor het verlies van accommodatievermogen van de ooglens naarmate het oog ouder wordt. Ogen krijgen in de loop der jaren meer moeite om op objecten dichtbij te focussen, zoals op de letters van een minitekstje op een potje of de krant. Dit verlies van ooglensflexibiliteit ontstaat meestal rond het veertigste levensjaar. U moet de krant zó ver weg houden, dat uw armen te kort lijken. We spreken dan over presbyopie of leeftijdsverziendheid. De ooglens verliest heel geleidelijk het vermogen om zich scherp te stellen bij het dichtbij zien.

Het gevolg is moeilijker lezen. Wellicht ziet u prima in de verte, maar de kleine lettertjes in bijvoorbeeld het telefoonboek worden steeds onduidelijker. Zeker in het schemerdonker of als u erg moe bent. Bij het lezen houdt u ongemerkt de krant of uw mobiel op grotere afstand. Een leesbril heft het tekort aan accommodatievermogen min of meer op. Dit verschijnsel wordt meestal met de jaren ‘erger’. Vaak start u met een kant en klare leesbril met leesglazen sterkte +1, om daarna steeds een plusje erbij te ‘moeten’ tot soms wel +4. Met onze ‘welke sterkte heb ik’ test kunt u precies checken welke sterkte u nodig heeft voor een leesbril of leeszonnebril.

Welke typen leesbrillen vindt u bij ons?

Deze typen leesbrillen zijn te vinden bij mijnleesbril.nl: heren leesbrillen, heren leeszonnebrillen, damesleesbrillendames leeszonnebrillen, leesbrilsieraden, leesbrilaccessoires, computerbrillen, blauwlicht filterbrillenbifocale leesbrillen, bifocale leeszonnebrillen, multifocale leesbrillen.

Video