Rubberen leesbril

Een rubberen leesbril? Bestaat dat? Jazeker, dat kan prima. Uiteraard is de leesbril niet geheel van rubber gemaakt, maar gaat het om de details die zijn verwerkt in de leesbril. Een merk dat graag gebruik maakt van rubber is Metzler. Deze modieuze leesbrillen zijn voorzien van eivormige leesglazen, die zorgen voor een leuke unieke uitstraling. Zit u liever in een wat hogere prijsklasse, dan kunt u kiezen voor de leesbrillen van Jaguar. Dit bekende merk verwerkt maar al te graag rubberen details in de pootjes van de leesbrillen. Dit geeft het geheel een strakkere en ietwat modernere tint.

Rubber in de leesbril?

We begrijpen dat u in eerste instantie denkt; wat moet ik met rubberen leesbrillen? De leesbrillen zijn dan ook vaak niet in zijn geheel gemaakt van rubber. Het is vaak verwerkt in de pootjes van de leesbrillen of rondom het leesglas. Een uitzondering hierop zijn de leeszonnebrillen van Polaroid. Deze zijn in zijn geheel (uiteraard los van het leesglas) gemaakt van rubber. Dit zorgt voor een enorm goede flexibiliteit en dus buigzaamheid. Zo is de kans dat uw leesbril kapot gaat een stuk minder groot dan bij andere materialen.

Keuze uit verschillende soorten leesbrillen

Bij mijnleesbril zijn er vier merken die rubber verwerkt hebben in hun leesbrillen. U heeft keuze uit Polaroid, Metzler, Jaguar Eyewear en Ofar. Dat laatste merk heeft leuke goedkope brillen van prima kwaliteit. Het is niet zo flexibel als de andere merken, maar qua prijs-kwaliteitverhouding is het een prima leesbril. Een leuk detail aan de bril zijn de ‘houten’ pootjes. Ze zijn niet echt van hout, maar hebben de kleur van hout. Leuk voor als u een keer toe bent aan iets anders!