Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Gratis verzending in NL
Niet tevreden, geld terug!
Eenvoudig ruilen of retourneren

Leesbril min of plus?

Wanneer je een bril gaat uitzoeken, moet je met een aantal dingen rekening houden. Behalve je haarkleur en de kleur van je ogen is vooral de vorm van je gezicht heel belangrijk.

Heb jij een rond gezicht? Is je gezicht ovaal? Hoekig? Vierkant? Driehoekig? Langwerpig? Of juist hartvormig? Dat maakt nogal verschil bij het kiezen van een bril. Voor het mooiste resultaat kies je een vorm bril die past bij de vorm van je gezicht.

Welke vorm heeft mijn gezicht?

Maar hoe weet je welke vorm jouw gezicht heeft? Daar kom je achter door je haar strak naar achter te kammen. Als dat niet lukt, kun je je haar natmaken. Dan zie je het eigenlijk meteen. Als je erachter bent welke vorm jouw gezicht heeft, kun je een bril gaan kiezen.

Wij helpen je op weg. Een handig ezelsbruggetje: de vorm van de bril moet het tegenovergestelde zijn van de vorm van je gezicht.

Een rond gezicht is ongeveer net zo lang als breed. In een rond gezicht zie je weinig hoeken of schaduw. Weet je welke bril jouw gezicht het beste staat? Een hoekig model. Een hoekige bril die ook nog een sprekende kleur heeft bij de slapen geeft je gezicht een extra dimensie.

Brillen passend bij een rond gezicht:

Houd je van grote monturen? Dan kun je blij zijn als je een rechthoekig gezicht hebt. Een grote bril staat jou namelijk perfect. Als je een lang en smal gezicht hebt, noemen we dat rechthoekig. Weet je wat jou ook heel goed staat? Een pilotenbril!

Brillen passend bij een langwerpig gezicht:

Is je gezicht ovaal? Dan heb je een brede keuze! Bij een ovaal gezicht past alles.

Brillen passend bij een ovaal gezicht:

Heb je een stevige kaaklijn en is die ongeveer net zo breed als je jukbeenderen en je voorhoofd? Dan heb je een vierkant gezicht. Voor jou is een ronde bril ideaal. Ovaal mag ook.

Brillen passend bij een vierkant gezicht:

Je hebt een hartvormig gezicht als je kin smal is en je jukbeenderen sterk aanwezig. Bij jou staat een vierkant model bril het mooist. Jij kunt heel goed een opvallende (zonne)bril dragen. Maar ook een cat-eye model!

Brillen passend bij een hartvorming gezicht:

Is jouw gezicht diamantvormig, ook wel driehoekig genoemd? Dan heb jij de meest exclusieve gezichtsvorm… Deze komt namelijk het minst vaak voor. Om balans in je gezicht te krijgen, kies je het beste een montuur dat iets breder is dan je kaak. Liefst met afgeronde hoeken of ovale glazen. Zogeheten half-frames staan jou ook heel goed, net als randloze monturen.

Brillen passend bij een diamantvormig of driehoekig gezicht:

  • Monturen die breder zijn dan je kaak
  • Brillen met afgeronde hoeken
  • Modellen met ovale glazen
  • Half-frames
  • Randloze monturen