Wat is een leesbril?

Een leesbril is een hulpmiddel dat je ogen corrigeert. De leesbril corrigeert het beeld op ongeveer 35 centimeter van uw ogen vandaan. De glazen op sterkte zorgen er voor dat je weer scherper kan zien.

Wanneer heb je een leesbril nodig?

Heb jij last van vermoeide ogen of hoofdpijn? Worden de lettertjes steeds kleiner? Is de afstand tussen de krant of je iPad en je ogen groter aan het worden? En voelt het alsof je armen te kort zijn? Dan ben je wellicht toe aan een leesbril!

Vanaf welke leeftijd heb je een leesbril nodig?

Vaak zijn mensen bij een leeftijd vanaf 40e jaar toe aan een leesbril, omdat de ooglens minder flexibel wordt. Het is een normale ontwikkeling, die gebonden is aan de leeftijd. Dus uiteindelijk zal iedereen aan een leesbril moeten geloven.

Gelukkig biedt mijnleesbril.nl een leesbril voor iedereen. Zowel dames als heren kunnen terecht bij mijnleesbril.nl voor hun leesbril en zonneleesbril. Zoek je luxe leesbrillen, zoals Ray-Ban, Porsche Design of Frank and Lucie? Of wil je liever een leesbril uit de SALE? Mijnleesbril.nl biedt het allemaal!

Wat is uw sterkte?

Download en print allereerst het PDF-document 'Bepaal uw sterkte' uit. Als u een (lees)bril draagt, doe deze dan even af en houdt de tekst vervolgens zo’n 35 centimeter van u af. Welke regels kunt u nu nog gemakkelijk lezen? De bijbehorende sterkte die u links naast de tekst ziet staan is de goede sterkte voor uw nieuwe leesbril. Indien u nog geen (lees)bril draagt, kunt u deze manier ook aanhouden voor het vaststellen van uw leessterkte. Let op, deze sterkte kan in de loop der jaren veranderen.

Bekijk het complete aanbod van leesbrillen van mijnleesbril.nl, klik hier.