Hoe kies je een leesbril?

Mijnleesbril.nl heeft een groot aanbod aan leesbrillen. Er zijn zoveel leesbrillen, dat je je wellicht afvraagt welke het beste voor jou is. Mijnleesbril.nl helpt je graag met het kiezen van een leesbril.

Voordat je een leesbril gaat kopen is het belangrijk dat je je afvraagt waarvoor je de leesbril gaat gebruiken. Ga bij jezelf na wat de momenten zijn waarop je een leesbril nodig hebt. Is dat bij het lezen van de menukaart op een terrasje? Of is dat als je gewoon even een boekje wil lezen? Misschien heb jij wel een leesbril nodig tijdens het staren op je computer? Dit zijn allemaal situaties waarin je een leesbril nodig kan hebben.

Leesbril

Een leesbril is een hulpmiddel dat je ogen corrigeert om dichtbij te kijken. Deze bril dient voor mensen die bijziend zijn. De glazen van een leesbril bevatten een ‘plus-sterkte’. Voor meer informatie over een leesbril, klik hier

Mijnleesbril biedt glazen in sterktes zoals van +1 tot +4 met kwartjes er tussenin. Bovendien zijn er ook leesbrillen die op recept verkrijgbaar zijn. Deze zijn geschikt voor mensen die in hun rechter- en linkeroog een verschillende sterkte hebben.

Wanneer koop je een leesbril?

Een leesbril koop je wanneer je merkt dat het steeds moeilijker wordt om de kleine lettertjes te lezen. Om scherp van dichtbij te kunnen zien, heb je een leesbril nodig.

Bekijk hier de leesbrillen van mijnleesbril.nl.

Zonneleesbril

Een zonneleesbril heeft twee belangrijke kerntaken. Ten eerste zorgt een zonneleesbril ervoor dat, net als bij een ‘gewone’ leesbril, je zicht gecorrigeerd wordt en je van dichtbij scherper zicht hebt.

Ten tweede zorgt een zonneleesbril ervoor dat het binnenkomende zonlicht in je ogen wordt afgezwakt. Vooral bij het lezen van een boek kunnen de witte pagina’s een felle weerspiegeling geven. De zonneleesbril dempt dat licht en zorgt dat je ogen beschermd worden.

Wanneer koop je een zonneleesbril?

Een zonneleesbril gebruik je wanneer je dichtbij wil kijken en de zon te fel is voor je ogen. Dus bijvoorbeeld wanneer je een boek zit te lezen in de zon of als je de menukaart wil lezen op het terras.

Mijnleesbril.nl biedt zonneleesbrillen aan voor dames en heren. Bovendien biedt mijnleesbril.nl zonneleesbrillen aan van onder andere de merken PregoRay-BanRead LoopFrank and Lucie en I Need You.

Bekijk hier de zonneleesbrillen van mijnleesbril.nl.

Beeldschermbril

Er zijn twee soorten beeldschermbrillen: computerbrillen en blauw licht filter brillen.

Computerbril

Een computerbril is multifocaal en zorgt voor een gecorrigeerd zicht dichtbij op een beeldscherm, zoals een smartphone of computer, én voor goed zicht veraf. Bovendien zorgt een computerbril ervoor dat je ogen meer rust krijgen gedurende het staren naar het beeldscherm. Je ogen worden minder droog en minder vermoeid.

Voor meer informatie over een computerbril, klik hier en voor ons aanbod aan computerleesbrillen, klik hier.

Blauw licht filter bril

Blauw licht filter brillen beschermen ook uw ogen en zorgen er ook voor dat uw ogen minder snel vermoeid raken. Mijnleesbril.nl biedt blauw licht filter leesbrillen aan van o.a. het  exclusieve merk Frank and Lucie.

Bovendien biedt mijnleesbril.nl blauw licht filter brillen van Blueberry. Deze zijn tevens beschikbaar in kindermaten. Deze brillen bevatten geen sterkte, maar bieden wel de blauw licht filter.

Voor meer informatie over een blauw licht filter bril, klik hier. Bekijk hier onde blauw licht filter brillen.

Wanneer koop je een beeldschermbril?

Een beeldschermbril koop je als je last hebt van vermoeide ogen door het staren naar het beeldscherm van apparaten als een laptop, smartphone, e-book etc.